150 години безсмъртие! ПОКЛОН, Апостоле!
неделя 19 февруари 2023 - 14:20:29
19022023.jpg
Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само себе си“.
Васил Левски, Апостол на свободата.
Областният управител Трендафил Величков присъства на панихидата в памет на Васил Левски и поднесе венец пред паметника на Апостола в Пазарджик.
Защо търсим гроба на Васил Левски, когато той е между живите? Днес в модерната ера можем да пресметнем, че той е живял 13 000 дни, но той се ражда във всеки от нас. Това послание отправиха днес учениците от НУ „Васил Левски“ по време на тържественото поклонение послучай 150-годишнината от обесването на Апостола на свободата. За да отбележи 150-тата годишнина от гибелта на Васил Левски, Община Пазарджик организира поднасяне на цвета и кратка поетично-музикална програма пред паметника на героя на едноименния площад. Зад микрофона се изявиха ученици от НУ „Васил Левски“ – Пазарджик и детски хор „Слава Русева“, а актьорът от пазарджишкия театър „Константин Величков“ Иля Пепеланов бе водещ на тържественото събитие.
Много хора дойдоха да поставят цвете и да отдадат почит към великия българин – областният управител Трендафил Величков, представители на Община Пазарджик, Общинския съвет, на местни и държавни институции и учреждения, политически партии, училища... Разбира се, на Общинския комитет „Васил Левски“, на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, тук бяха и представителите на фен фракцията на ПФК „Левски“ – „Железен Пазарджик“, както и много граждани.
Преди това в храм „Света Богородица” бе отслужена панихида в памет на Васил Левски, с което се постави началото на поклонението пред святото му дело.
Текст: Областна администрация и вестник "Знаме".


  


Dostypno Za Vas