22032023.jpg

Областният управител Трендафил Величков се срещна с членовете на Районната избирателна комисия в 13-МИР Пазарджик. Бяха обсъдени текущи въпроси, свързани с организирането и провеждането на изборите за Народно събрание на 2 април 2023 г. В проведените разговори участва и главният секретар на Областна администрация Пазарджик – Светлан Карталов, който е ръководител на техническия екип, осъществяващ организационно-техническата на изборите. В залата присъстваха и двама представители на Бюрото за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ/БДИПЧ), регистрирани от ЦИК  като наблюдатели на изборите за народни представители.

Създадена е необходимата координация между всички институции, участващи в изборния процес, работата на РИК е изцяло обезпечена материално и технически, каза по време на срещата областният управител Трендафил Величков и допълни, че всички членове на РИК Пазарджик имат опит и рутина от предишни избори. Една от основните задачи на всички отговорни институции е да не позволим на нито един наш съгражданин да бъдат нарушени избирателните права, да гарантираме спокойно и прозрачно провеждане на изборния процес. Нека гражданите, които имат сигнали за нарушаване на изборното законодателство да ги подават своевременно до институциите, каза Величков.

На 24 март ще се проведе срещата на Областния управител с кметове на общини, ръководители на държавни институции и представители на РИК във връзка с предстоящите избори. От страна на РИК и Областна администрация са определени упълномощените представители, които ще получат бюлетините за област Пазарджик. Изборните книжа и материали ще бъдат разпределяни и предоставяни от Областна администрация на общините по предварително изготвен график и след получаването им с централна доставка от печатница в София.  


Dostypno Za Vas