220320231.jpg
Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков бе сред официалните гости на събитието в Международния панаир в Пловдив.
Необходимо е строго прилагане на националното законодателство, за да бъде опазен дивечовият ресурс. Това каза заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов, който откри 27-то издание на Международната изложба „Природа, лов, риболов” и специализираната изложба „Цветна пролет“. Той допълни, че от Министерството на земеделието и Изпълнителната агенция по горите, и с участието на други заинтересовани страни, се извършват регулярни проверки за установяване на нарушения, извършвани от бракониери.
„Вярвам, че с общи усилия ще се оптимизира опазването и контролът по спазване на Закона за лова и опазване на дивеча“, каза още инж. Чамбов. И уточни, че приходите от организиран ловен туризъм за 2022 г. възлизат на повече от 6 млн. лева. „Генетичният потенциал, притежаван от дивеча, обитаващ територията на страната, ни е признат в световен мащаб. Сигурен съм, че участията в международни изложения като днешното могат да разгърнат потенциала на ловния ни туризъм занапред“, каза още заместник-министърът.
По думите му популяризирането на българската природа, част от която е българският дивеч, е значима кауза, доказателство, за което е участието на Министерството на земеделието и държавните предприятия, Изпълнителната агенция по горите и Съюзът на ловците и риболовците като съорганизатори на изложбата.
На всички участници заместник-министър Чамбов пожела успех и ползотворни бизнес контакти.


  


Dostypno Za Vas