250420231.jpg

За 19-ти пореден път днес в Пазарджик се проведе Областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Победители в оспорваната надпревара станаха учениците от ОУ „ Свети Патриарх Евтимий“ гр. Пещера.  Децата събраха общо 275 точки от теоретичния и практическия кръг на състезанието. Областният управител връчи купата и медалите на отбора-победител. Величков поздрави всички участници в състезанието за положените усилия и постигнатите резултати. Сигурен съм, че ще разкажете на вашите съученици, учители и родители всичко, което сте научили в това състезание. Вие не сте просто следващото поколение доброволци, пожарникари и спасители. Вие сте младите, амбициозни и мотивирани хора – бъдещето на България, каза Трендафил Величков. Второто призово място бе завоювано от отбора на ОУ „Отец Паисий“ гр. Батак постигнали общ сбор от 251 точки. Децата получиха наградите си от комисар Георги Толин от ГДПБЗН. Директорът на РДПБЗН Пазарджик комисар Ангел Ангелов връчи купа и медали на учениците от СУ „Методи Драгинов“ с. Драгиново, община Велинград, които се класираха на трето място с общ сбор от 237 точки.

В хода на състезанието, което се проведе в парк „Острова“ учениците демонстрираха умения и реакции за действие в обособени центрове за земетресения, производствени аварии, индивидуални средства за защита, оказване на първа до лекарска помощ на пострадали при бедствия, наводнения и гасене на пожари. Участваха 11 отбора - ученици от 6 и 7 клас , победители в общинските състезания.

Инициативата е част от националния календар за извънучилищни дейности на МОН. Организатор на проявата е РД ПБЗН, съвместно с РУО Пазарджик и  Областния съвет на БЧК. Наградният фонд е осигурен от Областна администрация и РДПБЗН Пазарджик. Отборът победител ще представи област Пазарджик на Националното състезание през месец юни  


Dostypno Za Vas