20052019.jpg

Областният управител Стефан Мирев и зам.-областният управител Йордан Кожухаров посрещнаха в Пазарджик министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Днес в училището тържествено бяха открити изцяло обновеният и модернизиран физкултурен салон и реновираната спортна площадка. Областният управител Стефан Мирев подкрепи пред Министерския съвет искането на община Пазарджик и на директора на училището Станка Пашова, част от сградния фонд и физкултурния салон на вече бившия педагогически колеж в Пазарджик, да бъдат предоставени на СУ „Д-р Петър Берон“.

„Насърчаването на двигателната активност и възпитанието във физическа култура са много важни задачи на образованието“, каза в приветствието си министър Вълчев и пожела на учениците да спортуват щастливи и пълноценни в обновената спортна инфраструктура. „Има много потребности на материалната база, които се опитваме да разрешим и подпомогнем в отделните училища, детски градини и общини. Над 500 детски градини и училища ще бъдат обект на инвестиции по ОП „Региони в растеж“ и Програмата за развитие на селските райони. Убеден съм, че тази спортна площадка и физкултурния салон ще се ползват ефективно, поздравления за резултатите, които има училището в областта на спорта“, каза в заключение министърът на образованието и науката.

Думи на благодарност към всички подкрепили модернизирането на спортната база в училището отправи началникът на РУО Пазарджик Валентина Кайтазова.

„Днес трябва да благодарим на всички институции,  които имат принос спортната база в това училища да се реновира – на Правителството на Република България и лично на премиера Борисов, за прехвърлянето на базата на бившия учителски институт на община Пазарджик. На министър Вълчев, който в рамките на шест месеца беше два пъти гост на училището, за да се запознае на място с извършваните строително-ремонтни дейности. Тази спортна база се предоставя на училището вече реновирана и функционална с осигурени целеви средства от Министерство на образованието и науката.“ Валентина Кайтазова пожела на учениците здраве и нови спортни успехи.  


Slice