200520197.jpg

Министър-председателят Бойко Борисов участва в церемонията по откриването на 13 000 кв. м. нови производствени площи в Пазарджик на предприятие за производство на компоненти за автомобилната индустрия.

„Дълги години се говореше за ниска квалификация и ниско обучение - факт е, че се откриват нови заводи - в Кърджали, Русе, Шумен. Така, че благодаря на работниците за техния труд. Когато цифрите и фактите говорят - по-добре да замълчат нашите опоненти“, каза министър-председателят.

На събитието в завод „Костал“ в Пазарджик присъстваха областният управител Стефан Мирев, зам.-областният управител Йордан Кожухаров, кметът на общината Тодор Попов, министрите Владислав Горанов и Томислав Дончев, президентът на България в мандат 2012-2017г. Росен Плевнелиев.

 С изграждането на втората производствена мощност заводът на "Костал" в Пазарджик вече се разпростира на  над 20 000 кв.м., инвестициите са за над 100 млн. лева , а с новооткриващите се 1200 работни места  общият им брой за 2020 година е планиран да

 Премиерът Борисов направи и инспекция на инфраструктурни проекти в Пазарджик и подчерта важността на обходните пътища за индустрията. От АПИ предвиждат цялостен ремонт на път II-37 Панагюрище - Пазарджик - Пещера - Батак, който не е основно ремонтиран от изграждането си, както и проект за изцяло ново трасе на околовръстния път на Пазарджик, което да изведе напълно тежкият трафик от урбанизираните територии.

По време на инспекцията на премиера бяха връчени и подписите на пазарджиклии, които искат програмата за санирането да продължи. Премиерът Бойко Борисов заяви, че това е заложено в програмата на правителството за следващата година.  


Slice