2005201914.jpg

Областният управител Стефан Мирев беше сред официалните гостите на днешното тържествено заседание на Общински съвет Пазарджик по повод утрешния празник на града.

„Пазарджик е град с богато културно и историческо наследство, с бележити личности, чийто живот и дело ни задължават да работим и съграждаме в името на хората и тяхното добруване. Пожелавам Ви повече мъдрост и диалогичност, повече проекти и събития, които да променят и модернизират Пазарджик с общите усилия на местната и държавната власт. Поздравявам настоящото ръководство за амбицията да създава съвременна, достъпна и модерна градска среда във всички квартали на град Пазарджик“, каза в приветствието си областния управител и поздрави в аванс номинираните тази година за носители на почетен знак и почетна грамота. Стефан Мирев пожела на жителите на Пазарджик много здраве и успехи. „Нека Светите равноапостоли Константин и Елена закрилят всички Ваши начинания“, завърши приветствието си областният управител.

Предложените от комисията д-р Никола Пенчев и Костадин Абаджиев бяха удостоени с „Почетен знак“ на Община Пазарджик, а волейболистите и футболистите на Хебър получиха „Почетна грамота“ за представянето си през този сезон. Грамотите получиха наставниците на двата отбора Атанас Петров и Николай Митов. Отличията на наградените тази година бяха връчени от кмета на общината Тодор Попов.

            На заседанието присъстваха народните представители от Пазарджик Десислава Тодорова и Надя Клисурска. Сесията започна с химна на Пазарджик и едноминутно мълчание в памет на загиналите на 17 май 1876 г. Баташки мъченици.  


Slice