03072023.jpg
РУО – Пазарджик бе домакин на XVII Национални педагогически четения под наслов „Да запазим усмивката в училище“, които се проведоха в края на м.юни в гр. Стрелча. Темата на четенията беше „Моето педагогическо ежедневие“, като своите добри практики и опит споделиха 75 начални учители от областите Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Силистра, Русе, Сливен, Шумен, Стара Загора, София и Разград.
Гости на форума бяха господин Трендафил Величков – Областен управител на Пазарджик, госпожа Дора Дулчева – Величкова – Началник на РУО – Пазарджик, Васил Кацаров – Заместник-кмет на град Стрелча, проф. д-р Емилия Василева от Център „Хуманна педагогика“, експерти от Регионалните управления на образованието.
Подкрепа за организацията на събитието осъществиха педагогическата колегия на НУ „Паисий Хилендарски“-град Стрелча.
Текст и снимки: РУО Пазарджик
Стимулиращи, приобщаващи и иновативни практики в начален етап, STEM обучение в начален етап и как да го прилагаме, начини, по които можем да накараме едно дете да заобича четенето, проектно-базираното обучение и приложението му във виртуална среда, предизвикателствата на геометричните задачи и връзката им с четенето, екологичното и патриотичното възпитание – това са част от темите, по които дебатираха началните учители.
Целта на форума е участниците да надградят професионалната си компетентност в посока изграждане на хуманен стил на работа с учениците, засилвайки мотивацията за обмен ефективни практики от своето педагогическо ежедневие.
Текст и снимки: РУО Пазарджик


  


Dostypno Za Vas