04072023.jpg
Полицаи и пожарникари бяха отличени по случай професионалния празник на служителите от МВР 5-ти юли. Тържествената церемония се проведе днес пред сградата на ОДМВР-Пазарджик. На нея присъстваха областният управител Трендафил Величков, административните ръководители на административен, окръжен и районен съд, на окръжна и районна прокуратура. С присъствието си празника уважиха и представители на общинските администрации в Пазарджик, Панагюрище, Септември и Брацигово, на ТД „Национална сигурност”, Военно окръжие-Пазарджик директорите на РДПБЗН и ЦСПП-Пазарджик при Академията на МВР комисарите Ангел Ангелов и Станимир Калоферов. На площада присъстваха служители от всички структурни звена на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик. Церемонията започна с едноминутно мълчание, с което всички изразиха почитта и преклонението си към паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на вътрешното ведомство.
В своето обръщение директорът на дирекцията старши комисар Иван Зеленков изрази задоволството от постигнатите през годината резултати, както и благодарността си към усърдието и професионализма на полицаи и пожарникари, които ежедневно полагат усилия да осигуряват добър обществен ред, спокойствие и сигурност на гражданите.
Областният управител също отправи поздрав към присъстващите, като изрази почитта и уважението си към техния денонощен и неуморен труд. Пожелавам ви с чест и високо вдигнати чела да носите вашите униформи. Благодаря за изключителната координация, сътрудничество и екипна работа на ръководството на дирекцията и на всички вас, каза Трендафил Величков.
В края на събитието бяха отличени и победителите в турнира по мини футбол, който се проведе в чест на 5-ти юли. В него взеха участие общо 8 отбора от звена на ОДМВР, РДПБЗН и ДАНС в областния град. Освен отборните купи и медали бяха връчени и отличия в категориите най-добър вратар, защитник, халф, нападател, голмайстор и разбира се за феърплей. Тази почти двуседмична спортна проява се проведе с изключителното съдействие на Община-Пазарджик.
Пресцентър ОДМВР-Пазарджик



  


Dostypno Za Vas