19072023.jpg
Областният управител Трендафил Величков и директорът на РДПБЗН Пазарджик комисар Ангел Ангелов обсъдиха обстановката в региона в пожароопасния сезон. На срещата присъства и инж. Боян Янев, управител на "Балканремонт инженеринг" ООД, една от фирмите , участвали активно в потушаването на горските и полски пожари през областта през 2022 г.
Със Заповед на Областния управител периодът от април до края на ноември е определен за пожароопасен в горските и полски територии на област Пазарджик. Забранено е паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 м. от границите на горските територии. Към момента обстановката по отношение на пожарите е спокойна, стана ясно по време на срещата. Особена бдителност през летния сезон за спазване на мерките за пожарна безопасност, трябва да проявяват собственици на вилни и земеделски имоти, ловци, туристи, пастири. Запаленият в сухи треви и стърнища огън лесно може да обхване намиращи се в съседство трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки, горския фонд.
Областният управител акцентира върху това колко е важна добрата комуникация между институциите и бързата им намека в усложнена обстановка, както и активното включване на доброволните формирования и фирмите в преодоляването на кризисни ситуации.
Трендафил Величков връчи плакет на областния управител на инж. Янев за изключителния принос при потушаването на пожарите в землищата на общините Лесичово и Панагюрище през 2022г. За проявен висок професионализъм при изпълнение на служебния дълг грамоти получиха отнеборците от община Батак.  


Dostypno Za Vas