11082023.jpg
Кметът на община Брацигово Надежда Казакова и областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова прерязаха лентата на възстановения мост на р. „Луда“ в село Козарско, община Брацигово. Финансовите средства за извършените СМР дейности са на обща стойност 338 498 лв., осигурени от държавния бюджет през Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
„Пътната безопасност и това, което се постига за подобряване живота на хората в населените места, са от изключително важно значение за всички нас- представителите на институции, за жителите на село Козарско, за бизнеса и преминаващите превозни средства по мостовото съоръжение. Радвам се, че мога да споделя това събитие с всички вас“, каза областният управител Валентина Катйзова. Тя поздрави ръководството на община Брацигово, кмета на Козарско и строителите за успешно реализирания проект.
Кметът на община Брацигово Надежда Казакова благодари на местните жители за проявеното разбиране и търпение, на фирмата изпълнител за извършените строително-монтажни дейности, на държавата за подкрепата и осигуреното финансиране.
Обектът е изпълнен за срок от четири месеца. Мостът осигурява пътна връзка на село Козарско с общинския център Брацигово и с други населени места в областта, с град Кричим /област Пловдив/. Новоизграденият стоманобетонов водосток и подпорните стени към него са направен на мястото на съществуващото съоръжение, подобрява се генерално движението по пътната отсечка и се увеличава значително проводимостта на река „Луда“ в този участък.


  


Dostypno Za Vas