27082023.jpg
Областният управител Валентина Кайтазова присъства на тържественото отбелязване на Деня на миньора, фирмения и професионален празник на "Асарел-Медет" АД гр. Панагюрище.
По стара традиция в параклиса „Свети Иван Рилски“ беше отслужен водосвет за здраве, благополучие и надежда закрилата на Светеца – покровител на миньорите и всички българи, да се разпростре над присъстващите на традиционния асарелски празник.
"Радвам се, че нашето фирмено тържество отново е празник за целия регион и че този ден ни зарежда с прекрасното усещане, че сме заедно, че сме единни и силни. Че екипът на „Асарел“ е като едно голямо семейство. А всичките ни успехи са благодарение на хората – на настоящите и бивши работници, специалисти и мениджъри в „Асарел“! Вие сте главните герои на успеха! Вие заслужавате и придавате смисъл на всеки наш празник!“ Така председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков се обърна към хилядите работници и служители на дружеството, ветераните от компанията и гостите на празника.
Изпълнителният директор инж. Николай Пелтеков благодари на целия екип на „Асарел-Медет“, че въпреки трудностите и серията от кризи, през които преминава българската икономика, дружеството посреща празника с чувството за успех!
Председателят на Управителния съвет инж. Делчо Николов сподели, че един от най-често задаваните му въпроси през последните години е бил „Кога ще се съберем пак заедно на Колониите?“ „Ето, че този ден дойде и отново сме тук на нашия празник“, каза инж. Николов и от името на целия екип на компанията пожела на всички колеги и на пенсионерите от „Асарел“ здраве, радост и още много успехи!
Истинска фоклорна фиеста се разрази след официалната част на сцената в село Панагюрски колонии. Самодейни формации от Панагюрище, Бъта и Оборище демонстрираха таланта си в организираното надиграване.
Като герои във фолклорна приказка се почувстваха зрителите при изпълненията на Николина Чакардъкова и Неврокопския танцов ансамбъл, а под звуците на виртуозните музиканти се завъртя традиционното фирмено хоро, поведено от председателя на Надзорния съвет Димитър Цоцорков.
Сцената в курорта даде шанс за изява и на местните таланти от Центъра за подкрепа на личностното развитие Виктория Манева, Стойко Шопов и Кристина Гочева.
Деси Добрева „разходи“ почитателите си из всички фолклорни области на България със съвременни аранжименти на обичани песни, а празничната програма през втория от Дните на миньора 2023 събра на една сцена Симона Загорова и Глория.
Вкусно допълнение към програмата бе специалният „говежди курбан“, приготвен бързо, лесно и вкусно от майстора на черпака Ути Бъчваров и сварен в казан от автентична асарелска мед. Най-малките посетители също забравиха за скуката заради забавленията и игрите, организирани в детския кът.
Празника уважиха министърът на енергетиката Румен Радев, заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев и народните представители Стефан Мирев, Радомир Чолаков и Небие Кабак. Сред гостите бяха още областният управител Валентина Кайтазова, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и зам.-кметът Галина Матанова, председателят на Общинския съвет в Панагюрище Христо Калоянов, а също и председателят на Управителния съвет на БМГК инж. Драгомир Драганов, изпълнителният директор на БМГК доц. д-р инж. Иван Митев, председателят на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия доц. Кремена Деделянова, общински съветници, кметове на общини и населени места от региона. Синдикатите бяха представени от президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов и лидерите на двата миньорски синдиката Владимир Топалов и Валентин Вълчев. Тържеството уважиха представители на браншови и работодателски организации, партньори на компанията, представители на медиите, общински и държавни институции, на образователни, културни и неправителствени организации.  


Dostypno Za Vas