180920231.jpg
Трета складово – производствена база на Ариете Логистик ЕООД бе открита днес в Пазарджик. Това се случи на мястото, което преди близо година бе голо поле. Новата база ще бъде свързана с тази, която се намира в непосредствена близост и тук ще се оформи един от най-големите логистични центрове в България. След неговата реализация броят на работещите в Ариете Логистикс ЕООД в Пазарджик ще надхвърли 1 000. Ариете Логистикс ЕООД е част от международната Ариете Груп и от десет години се развива успешно в областта на автомобилната индустрия и логистиката.
Модерната логистична база бе започната точно преди една година. 32 000 кв. м е площта на обекта, а халетата върху него са с размер от 29 000 кв.м. , а върху останалите са разположени административни помещения. Изпълнител на обекта е „Томов груп“. На покрива на базата ще бъдат монтирани и фотоволтаични системи, които ще подпомагат бизнеса на фирмата. До 2025 г. ще бъде продължено строителството на базата, а приблизителните инвестиции в нея са около 50 милиона лева.
На събитието присъстваха областният управител Валентина Кайтазова, зам.-областният управител Стефан Димитров, кметът на Пазарджик Тодор Попов, комисар Георги Гайков – зам.-директор на ОД МВР-Пазарджик, директорът на Областната инспекция по труда Димитър Търпов, които поздравиха представителя на фирмата Желю Петров.
„Държавата може да е щастлива днес, защото се намираме пред един високотехнологичен, модерен индустриален комплекс. Благодаря на „Ариете логистик”, че избраха да инвестират тук. Поздравявам и кмета г-н Попов, защото без Общината това нямаше как да се случи, и изпълнителите от „Томов трейд”, които трайно се настанихав Пазарджик”, каза областният управител и призова инвеститора да помисли за дуално обучение на ученици в тези модерна база.
През 2018 г. Ариете Логистикс ЕООД закупи в гр. Пазарджик парцел от 82 000 кв. м за строеж на собствена производствено-логистична база. Още през февруари 2019 г. беше реализиран първият етап от проекта, който включва над 5000 кв. м сгради за складово – производствени нужди, в които работят повече от 200 души. Вторият етап е производствена база с офисна част е с площ 6920 кв. м.


  


Dostypno Za Vas