24092023.jpg
Карл Люис, Христо Стоичков, кметът на Пазарджик Тодор Попов и участници в „Похода за мир“ запалиха "Вечния пламък на мира" в новооткритата „Градината на света“ в Пазарджик.
На церемонията присъстваха заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова, заместник-председателят на „Пробега на мира" Виолета Ангелова.
Легендарният атлет Карл Люис пристигна в страната ни по покана на Община Пазарджик, организацията „Пробег на мира“, асоциация „Докосни дъгата“ и сдружение „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува.
Носителят на девет златни олимпийски медала Карл Люис, обявен за „Спортист на века“ от Международния олимпийски комитет, подкрепя Пробега на мира още от самото му начало през 1987 година. Той отделя време и полага усилия за каузата, като става посланик на Пробега. Години по-късно Карл Люис е първият носител на наградата „Почетен факлоносец на мира“, целяща да насърчава хората, които влагат безкористно талантите и енергията си в служба на каузата на мира и в други прояви на силен дух, състрадание и доброта, които помагат за превръщането на нашия свят в единен дом на мир и хармония. Той е истински шампион и вдъхновение за всички, които се стремят да надминат себе си. От организацията „Пробег на мира“ споделят, че за тях е истинска чест и радост Карл Люис да е част от световното семейство на “Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run”.
С обратно броене в "Градината на света" бе включено ефектнто парково осветление, а след кратка програма на Пазарджишкия симфоничен оркестър - всички аплодираха пищната заря.


  


Dostypno Za Vas