02112023.jpg
Над 160 000 бюлетини за втори тур на местните избори бяха доставени днес пред Областна администрация Пазарджик. Упълномощени представители на Областния управител и на седем Общински избирателни комисии получиха бюлетините от печатницата в гр. София. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областна администрация Пазарджик и днес ще бъдат предадени по график на общинските администрации с ескорт от МВР. Общините ще съхраняват бюлетините в помещения, определени със заповед на Областния управител и охранявани от служители на МВР.
Заедно с бюлетините бяха получени и други изборни книжа и консумативи, които ще бъдат разпределени и предадени на общините.
Втори тур на местните избори ще се проведе в 60 населени места в област Пазарджик, в 19 от тях ще има избор и за кмет на кметство. Общият брой на имащите право на глас в област Пазарджик е 135 142. Секционните избирателни комисии, в които ще се произведе втори тур на изборите за кметове са 218.
В общините Батак, Сърница, Ракитово, Лесичово и Стрелча изборите за общински съветници, кмет на община и кмет на кметство приключиха още на първи тур. В общините Велинград, Септември и Пещера, където общинските кметове също бяха избрани на първи тур, в неделя ще избират кмет на кметство в селата Алендарова, Горна Дъбева, Ветрен дол, Славовица, Радилово и Капитан Димитриево. На балотаж ще бъдат избрани кметовете на община Пазарджик, Панагюрище Белово и Брацигово, както и кмет на кметство – Синитово, Мокрище, Црънча, Дебращица, Паталеница, Априлци, Огняново, Сбор, Крали Марко, Попинци, Панагюрски колонии, Голямо Белово и Дъбравите.  


Dostypno Za Vas