10112023.jpg
Изборът да служите на Родината, да пазите националните и европейските граници, е достоен за уважение. Завършихте успешно първоначалното си професионално обучение и започвате своята реална служба в граничните звена на МВР. Вашата мисия е отговорна и рискова, тя може да бъде изпълнявана само от служители със силна воля, издържливост и лоялност. Вярвам, че въпреки трудностите, вие уверено и достойно ще изпълнявате своите задължения, с тези думи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се обърна към новите служители на ГД „Гранична полиция“.
Тържествена клетва на стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР се проведе в Пазарджик. На тържествената церемония на площад „Съединение” присъстваха заместник-министрите Ивелина Дундакова и Кирил Ценкин,областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова, началникът на кабинета на министъра Васил Кръстев, главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев и неговият заместник главен комисар Димитър Кангалджиев, директорите на ГДГП и ГДНП главен комисар Антон Златанов и Атанас Илков, ръководни служители от Главна дирекция „Гранична полиция”, ГДЖСОБТ, ОДМВР-Пазарджик, Академия на МВР, много близки и роднини на граничните полицаи.
Министър Стоянов припомни, че със засиления миграционен натиск през последните години, върху МВР паднаха все по-големи отговорности, задачите стават все по-трудни, сложни и изискващи от служителите решителност, съобразителност, адекватна реакция в кризисна ситуация. Граничните служители ежедневно се сблъскват очи в очи с престъпления, свързани с опити за нелегално пресичане на границата, с инциденти с мигранти, с трафик на хора.
Отличилите се по времето на своето обучение стажанти, завършили с отличен успех, получиха своите грамоти лично от министър Калин Стоянов и от представители на ръководството на вътрешното министерство. След завършването на своята първоначална подготовка в ЦСПП-Пазарджик стажантите ще се влеят в структурите на граничната полиция в цялата страна. Тържествено служение бе отслужено от знеполски епископ Арсений и свещеници от пазарджишката духовна околия.
На церемонията бе представена техника и оборудване за охрана на държавната граница от различните звена на Гранична полиция. С голям интерес присъстващите деца наблюдаваха демонстрацията на служебните кучета и техните водачи.
Пресцентър МВР


  


Dostypno Za Vas