17112023_1.jpg
Новите кметове и общински съветници в община Панагюрище се заклеха да спазват конституцията и законите на страната и да работят за развитието на общината през следващите четири години. Свиканата тържествена сесия от областния управител се проведе днес в заседателната зала на Общински съвет Панагюрище. Клетвен лист в присъствието на областния управител Валентина Кайтазова и зам.-областният управител Стефан Димитров подписаха 21 съветници, новият кмет на общината Желязко Гагов и кметовете на кметства - Баня, Бъта, Левски, Оборище, Елица, Попинци, Поибрене и Панагюрски колонии. Тържествен водосвет отслужи архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия ставрофорен свещеноиконом Атанас Манолов.
"Историята и времето са отредили името Панагюрище да тупти в сърцето на всеки българин. То е символ и знак за почит и единение. Вярвам, че никой от новоизбраните общински съветници и кметове не мисли по различен начин. Вашата отговорност и дълг са огромни, не само пред панагюрци, а пред нашата историческа памет, защото тук, в историческата местност Оборище е поставено началото на българския парламентаризъм. Покажете с разум, мъдрост и дела, че сте заслужили доверието на хората да работите в местното самоуправление", каза в обръщението си към новите местни управници Валентина Кайтазова. Тя ги призова да надграждт постигнатото. Да продължат работата по значимите за общината проекти и политики, които обединяват хората и създават усещане за общност. За да има развитие, трябва да има приемственост, допълни областният управител.
"Моят призив е да работим заедно, защото мястото, в което живеем заедно е наш общ дом" каза в приветствието си новоизбраният кмет на Панагюрище Желязко Гагов. Той благодари на предшественика си Никола Белишки и екипа му за постигнатото през изминалите 12 години.
Най-възрастният общински съветник Даниела Куртакова председателства заседанието при проведеното тайно гласуване за избор на председател. Двамата номинирани за длъжността Галина Матанова и Иван Лалов получиха по 10 гласа, а една от бюлетините се оказа недействителна.


  


Dostypno Za Vas