"Земя плодородна, обагрена в рози"
събота 01 юни 2019 - 14:25:00
01062019.jpg

В разгара на розобера, в брациговското село Бяга отбелязват днес традиционния си празник. Областният управител Стефан Мирев присъства на празничния водосвет в центъра на селото и отправи поздрав към жителите и гостите на с. Бяга.

"Това е един от най-красивите празници в нашия регион, посветен на плодородието, уханието и красотата на розите, на българските традиции и обичаи. Вярвам, че ще съхраните и предават това богатство на идните поколения." По повод 1 юни - Международен ден на детето, Стефан Мирев пожела здраве и щастливо детство на всички малчугани. Приветствие поднесоха кметът на община Брацигово Петко Петков и кметът на с. Бяга Боряна Кънева. Гости на събитието бяха председателят на Общински съвет Брацигово Надежда Казакова, общински съветници и кметове на кметства. В празничната програма участваха деца, ученици и самодейни групи към местното читалище. Вечерта народното веселие продължава с концерт на оркестър "Славей".

Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров“ с. Бяга, е едно от седемте читалища в област Пазарджик, които изпълняват дейности в проекта на Областна администрация Пазарджик за популяризиране на богатото културно наследство на ЕС.  


Slice