11022024.jpg
Заместник областният управител Стефан Димитров присъства на тържественото награждаване и изложба на 30 младежи от Пазарджик, отличени за участието си в проекта „Култура Пз“, който фондация „Ви Арт“ реализира с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности.
Произведенията от творческите работилници бяха обобщена в изложба, каталог със снимки и текстове, създадени от младежите и документален филм. Те бяха представени в ХГ “Георги Машев“ в Пазарджик, където всеки от участниците получи сертификат и подаръци - фотографски каталози и книги от Вили Тодорова, председател на фондация „Ви арт“.
Събитието уважиха още заместник-кметът на община Пазарджик Любомир Гечев, председателят на Общински съвет Пазарджик Найден Шопов, много общественици и приятели на участниците.
Предстои изложбата да бъде показана в Паталеница на 19.02.2024 г. където бяха съсредоточени част от събитията, свързани с културно-историческото наследство.
В рамките на проекта са осъществени три уъркшопа, проведени от менторите Никола Колев, @Александър Иванов и Диляна Матакиева.
Основната цел на проект „Култура Пз“ е стимулиране на инициативността, самоорганизирането, младежкото творчество и изявата на младите хора, като им осигурим подкрепяща среда и създаване на условия и насърчаване на интереса им към културата и изкуството чрез включване в дейности за осмисляне на свободното им време и за развитие и израстване като способни, ангажирани и овластени млади хора.



  


Dostypno Za Vas