150420241_.jpg
Във велинградското село Драгиново откриха официално физкултурен салон към Иновативно средно училище ”Методий Драгинов”. Лентата прерязаха диреторът на образователната институция Дуня Бошнакова, областният управител Валентина Кайтазова, кметът на община Велинград д-р Костадин Коев и кметът на село Драгиново БиПоздравявам всички учители и ученици, всички представители на институции, които подкрепиха реализацията на този дългоочакван проект. Благодаря на кмета на община Велинград за осигуреното съфинансиране от страна на общината с около половин милион лева, за да открием днес това модерно спортно съоръжение, което ще се ползва не само от учениците, а и от жителите на село Драгиново., каза областният управител Валентина Кайтазова сер Маджиров.
Новият салон е далгоочакван от местната общност, той е разположен на площ от 760 кв. м, Финансирането, в размер на 1,152 млн. лв, е по Годишната програма на МОН за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти и/или съоръжения в държавните и общински училища.
През изминалата година екипът на близо 110-годишното училище ремонтира и обнови голяма част от учебните кабинети. С изграждането на новия физкултурен салон учениците ще се обучават в нова и по-модерна материално техническа база. Освен спортната зала новото съоръжение включва и съблекални, санитарни помещения и топла връзка с училищната сграда с осигурен достъп за хора с увреждания.
В учебното заведение се обучават 580 ученици в 29 паралелки. Досега в лошо време часовете по физическо възпитание и спорт са се провеждали в пригодена стая, която не отговаря на изискванията.
Откриването на физкултурния салон се превърна в истински празник за училището със специално подготвена програма от учениците, включваща гимнастическо съчетание, фолклорни танци, песни и кратък футболен мач между два импровизирани отбора.


  


Dostypno Za Vas