14022019.jpg

На Трифон Зарезан Областният управител Стефан Мирев заряза в лозовите масиви на винарска изба " Беса Валей" край пазарджишкото село Огняново.
Мирев пожела на винопроизводителите богата реколта и през настоящата година. "Произведените вина с марка Eнира прославят нашият край и страната ни като люлка на винопроизводството навсякъде по света.


Да е благословено виното и хората, които го произвеждат! ", каза в приветствието си областният управител на Пазарджик Стефан Мирев. Изпълнителният директор на винарна Беса Валей Ивайло Антонов благодари на всички колеги и партньори за успешната работа. През 2019 г. Беса Валей отново доставя червени вина за бизнес класата на Луфтханза. Антонов допълни, че вината Енира успешно се предлагат и на азиатския пазар. През 2018 г. в Беса Валей са набрани над 21 тона бяло грозде и над 600 тона червено грозде с отлични качества и зрялост. За първи път в историята на Беса Вали са добавени белите сортове Марсан, Русан и Вионие към обичайните червени сортове.
Гости на празника бяха кметът на Пазарджик Тодор Попов, ръководителите на Областна дирекция "Земеделие" и Държавен фонд "Земеделие " Пазарджик - Стоян Траянов и Валентина Вълева, партньори и приятели на Беса Валей.