020520198.jpg

Заместник областният управител Петър Белчев присъства на тържеството и отправи поздрав към ръководителя на Центъра, Мария Чергарова и всички потребители на услугата.

„За мен е чест да Ви поздравя по повод осмата годишнина от създаването на Центъра и да поднеса поздравления от името на Областния управител Стефан Мирев. Пожелавам Ви и занапред да бъдете в услуга на хората, в тяхна помощ и подкрепа. Нека все повече жени посещават това място само за профилактични прегледи. Благодаря за поканата да отбележим заедно тази годишнина, за пореден път искам да заявя пълната подкрепа на институцията, която представлявам за благородната Ви мисия“, каза в приветствието си Петър Белчев.

Тържествената церемония започна с аплодисменти в памет на един от основателите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания – проф. д-р Стайко Спиридонов. Приветствия поднесоха кметът на общината Тодор Попов, г-жа Димитрия Гърдева от името на Агенцията за социално подпомагане, г-жа Гинче Караминова, като един от инициаторите за откриване на услугата преди осем години, г-жа Росица Димитрова – Директор Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в община Велико Търново. Ръководителят на Центъра – Мария Чергарова благодари на всички представители на институции, спонсори и приятели за подкрепата и партньорството през годините.

И днес, с неговия осем годишен пионерски опит Онкоцентъра в Пазарджик е пример, че взаимодействието между местната власт, държавата, бизнеса и гражданите може да даде реален резултат. Ето защо за поредна година десетки гости изпълниха пространството на ул. „Ал. Стамболийски“ №16, за да отпразнуват това добро.

173 потребители са ползвали услугите на Центъра в Пазарджик за изминалите осем години. Към момента техният брой е 51. Всички те могат да ползват безплатни консултации и помощ от различни специалисти – социален работник, психолог, рехабилитатор, трудотерапевт.

Най-активните от тях по традиция днес бяха отличени и наградени. А гостите и този път  се забавляваха, решаваха кръстословици, получиха подаръци – розови чадъри с логото на центъра и вкусни бисквити с 8-ца и късметчета, лично изработени от ръцете на потребителите на центъра в клуба по трудотерапия „Готварство”. Творците от Ансамбъл Пазарджик бяха гвоздеят в програмата, а на финала всички гости и потребители духнаха свещичките на голямата празнична торта.  


Dostypno Za Vas