110520231.jpg
В Спортна зала „Иван Симеонов“ в „Зона на здравето“ гр. Пазарджик бе даден старт на състезанието „Спорт за всеки“. Областният управител Трендафил Величков пожела на участниците да дадат най-доброто от себе си, да постигат успехи в обучението и спорта, да радват своите учители и родители с постигнатите резултати. „Добрите хора, добрите ученици и спортисти се познават по това, което правят. За щастие тук днес сред нас има двама големи шампиони – г-н Георги Георгиев и г-жа Ренета Камберова, прославили нашия град, нашата област и България на световно ниво. Бъдете като тях, следвайте примера им, уважавайте партньора до вас и противника срещу вас“.
Пазарджик е един от десетте града в България, в който се реализира кампанията на Главна дирекция „Национална полиция“ - „Спорт за всеки“. Организатори на събитието са Областна дирекция на МВР Пазарджик и Регионално управление на образованието – Пазарджик.
Инициативата се реализира по проект „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество“, Дейност 5.2. „Организиране и провеждане на съвместни местни форуми с деца и техните родители за преодоляване на антиромските стереотипи и дискриминация“, финансиран по Програма „Вътрешни работи на Норвежки финансов механизъм 2014 – 2021 година“ с бенефициент Главна дирекция „Национална полиция“- МВР.
В състезанието участват 60 ученика от четвърти клас – 30 момчета и 30 момичета, обособени в 3 отбора от седем училища – НУ „Георги Сава Раковски“ гр. Пазарджик, СУ „Димитър Гачев“ гр. Пазарджик, ОУ „Св. Св Кирил и Методий“ гр. Пазарджик, ОУ „Христо Ботев“ с. Сарая, ОУ „Георги Бенковски“ с. Хаджиево, НУ „Кирил и Методий“ с. Черногорово и ОУ „Васил Априлов“ с. Синитово.
Мероприятието ще се осъществява със съдействието на Община Пазарджик и Спортно училище гр. Пазарджик.


  


Dostypno Za Vas