30062023.jpg
Областният управител Трендафил Величков и кметът на община Брацигово Надежда Казакова посрещнаха посланика на Италия г-жа Джузепина Дзара
Форум „Брацигово – Каменният поток на времето“ е мащабно събитие, посветено на недвижимото културно наследство, традициите, архитектурата и изкуствата. Провежда се под патронажа на Министрество на културата. Тазгодишното издание е посветено на българо-италианския културен обмен свързан с недвижимо културно наследство и изкуство.
Посланичката присъства на лекция: Реставрацията в Италия: роля и икономическа стойност на проектите; технологични иновации. Тя бе изнесена от д-р арх. Андреа Грилето, Директор на Ассорестауро. По време на лекцията тя акцентира върху процесите на реставрацията в Италия: роля и икономическа стойност на проектите, италиaнската индустрия на реставрацията: технологични иновации и реализирани проекти и устойчив подход на работа – казуси.
Специален жест към партньорството и подкрепата на Италия в Международния форум "Брацигово - Каменният поток на времето", бе посрещането на Нейно Превъзходителство Джузепина Дзара с каменен бюст на Данте Алигиери изработен от училището за каменоделство в Кунино.


  


Dostypno Za Vas