01092023.jpg
"Тук се обособи една общност от победители", каза областният управител Валентина Кайтазова в приветствието си.
Днес тържествено бе открита новата учебна година в Спортното училище. Това стана за седми път в най-новата история на възроденото учебно заведение. Гости на празника бяха Васил Миленчев от Министерството на младежта и спорта, областният управител Валентина Кайтазова, директорът на общинската дирекция „Образование“ Гергана Табакова, старши експертът в РУО на МОН Юлия Мичева и председателят на МК „Пазарджик спортува“ и олимпийски медалист от Рио Ренета Камберова, волейболистите от Хебър.
След посрещането на училищното знаме и издигането на националния флаг директорът Георги Георгиев приветства с добре дошли гостите и се обърна към учениците и родителите.
„Днес ние първи в областта откриваме учебната година – вие ще учите малко повече от вашите връстници, но се надявам, че бързо ще се адаптирате. Спортното училище вече са наложи като учебно заведение с традиции в региона – имаме редица добри примери и в спорта, и в образованието… Благодаря на родителите ви за избора – уверявам ви, че с нашия екип ще направим всичко по силите си да оправдаем това доверие“, каза Георгиев.
Тук е момента да благодаря на кмета г-н Тодор Попов за успешните политики, които реализира в областта на спорта и образованието, и в социалната сфера – по този всички талантливи деца на Пазарджик имате възможност да реализирате своя потенциал. Пожелавам ви една успешна и изпълнена с емоции учебна година и на добър час!“, каза директорът, който е олимпийски медалист от Атина-2004. Той благодари и на институциите за добрата съвместна работа и на всички, съпричастни към каузата „Спортно училище“ през последните 7 години
Поздравления и пожелания отправиха и останалите гости.
"Първият учебен ден винаги е празник. Няма нищо по-красиво от това да видиш един училищен двор, изпълнен с деца, учители и родители. Спортното училище е най-младото в областта, но вече се утвърди като едно много добро училище, в което екипът се стреми към покриване на най-новите стандарти. Тук се обособи една общност от победители“, посочи в словото си Валентина Кайтазова.
Състезателят на Хебър Добромир Димитров си спомни времето, когато и той е учил в същото училище. „От името на нашия отбор искаме да ви пожелаем успешна учебна година – на вас и на учителите. Не спирайте да мечтаете“, обърна се към учениците разпределителят на „тигрите“.
"Всички успешни спортисти са умни – затова вие трябва да бъдете такива – ученолюбиви и мотивирани. И трябва да мечтаете. Бъдете здрави и постигайте още по-високи успехи“, пожела и „златното момиче“ Ренета Камберова.
Бе прочетен и поздравителен адрес от спортния министър Димитър Илиев. В него, освен пожеланията към бъдещите шампиони, бе подчертано и това, че ролята на спортните училища у нас е изключително важна за цялото ни общество.
В забавната програма, освен възпитаници на Спортното училище, се включиха и гостите от ФТА "Загорове"-гр. Септември.
Дойде време за изпращане на училищното знаме, а първият звънец би тържествено, за да посрещне първо новите 100 деца, приети за учебната 2023/2024 г.
На добър час!
Текст и снимки: Тодор Гроздев, вестник " Знаме".  


Dostypno Za Vas