10122023.jpg
За пръв път наградата се връчва на предприемач, който вече е бил носител на бизнес отличието
На тържествена церемония снощи Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик връчи наградата „Предприемач на годината“. Носител на бизнес отличието за 2023 година е Стефан Марков - собственик и управител на предприятие за производство на машини за хранително-вкусовата промишленост „САМ -КИНТИ“ ЕООД.
„За тазгодишния предприемач на годината трябва да отбележим, че за пръв път наградата получава бизнесмен, който вече е бил носител на отличието – през 2017 година. Тогава наградата му бе присъдена за значителен ръст в производството на машини за хранително-вкусовата промишленост с марката „САМ-КИНТИ” и за разширяване на дейността със заведение за бързо хранене, което много бързо се утвърди, заради изключително здравословното си меню. Тази година той беше избран единодушно от членовете на Сдружението повторно да бъде отличен с голямата награда за бизнес и предприемачество“. Това каза в приветствието си председателят на Сдружението на предприемачите г-н Иван Неделчев. Отличието беше присъдено на Стефан Марков за бизнес развитие в изцяло нови за компанията сектори и направления: производство на козметични, дезинфекциращи, почистващи и химически продукти със запазената марка „Тип-Топ” и за придобиването на фирмените дялове и запазване на производството в Пазарджик на доказала се във времето фирма ФЕДОН, която има над 30-годишен опит в производство на сладкарски изделия. И двете компании разпространяват продуктите си под марката „Тип-Топ“ и имат пазари както в страната, така и в чужбина.
„Благодаря за честта, която ми оказвате, но искам да споделя, че това не е само мое постижение. През 2017 г. бях сам, децата все още учеха, но сега с подкрепата на цялото семейство – на моята съпруга, на дъщеря ми и особено на сина ми развихме семейния бизнес. Всичко това се случи благодарение на инициативността и креативността на младите в семейството. Успехът дойде благодарение на тях и се радвам, че се вслушах в съветите им. Моето пожелание към всички е да имате такива добри наследници на Вашия бизнес, за да може икономиката и градът ни
2 / 3
да се развиват“. Това каза Стефан Марков след като получи наградата. Това е 16-та поредна награда, която сдружението на бизнеса в Пазарджик присъжда. По традиция тя бе връчена от миналогодишния ѝ носител – д-р Неделчо Ситнов. Тази година имаше само голямата награда – без съпътстващите я награди за инвестиции, иновации, социална политика и бързо развиваща се фирма.
Поздравления към бизнеса в Пазарджик и към предприемача на годината отправиха заместник-министърът на икономиката Ивайло Шотев, народните представители Екатерина Захариева и Драгомир Стойнев, областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова, кметът на Община Пазарджик Петър Куленски, представители на бизнес сдруженията в Асеновград, Панагюрище и Стара Загора, с които бизнесът в Пазарджик поддържа добри партньорски отношения. Гости на събитието бяха също председателят на Общинския съвет Найден Шопов, който е и член на Сдружението, и заместник-кметът Любомир Гечев.
„Преди две години бях един от Вас, преди да тръгна по пътя на Промяната в политиката, и смея да твърдя, че знам какви са проблемите на българския бизнес. Предприемачите имат нужда от свобода, за да правят своите инвестиции, да реализират идеи и да създават блага. Пожелавам Ви да продължавате да успявате и да градите бизнеса си в нашия роден град Пазарджик“. Това каза в приветствието си заместник-министърът на икономиката Ивайло Шотев.
Народният представител Екатерина Захариева заяви, че се гордее колко много талант и предприемчивост има в Пазарджик и поздрави Стефан Марков за това, че е възпитал и образовал толкова добре децата си с пожелание към всички и те да имат на кого да разчитат за бъдещето на бизнеса си.
Драгомир Стойнев пожела на предприемачите да имат успешна година, бизнесът да е спокоен и да работи в предвидима среда.
Областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова подчерта, че е важно в Пазарджик бизнесът да бъде изключително активен в отстояване и защита на интересите на работодателите, както и да може държавата да разчита на активността им за решаване на важните проблеми на Пазарджик. Г-жа Кайтазова поздрави предприемачите за това, че „инвестират в Пазарджик и създават нови работни места въпреки трудностите и предизвикателствата на времето, в което живеем“.
3 / 3
„Поздравявам Стефан Марков за наградата, която получи. Искам да поздравя и всички предприемачи, защото през последните години вие преминахте през изключително тежки изпитания – първо беше ковид кризата, след това кризата с високите цени на енергоизточниците, а след това и кризата вследствие на войната в Украйна, но вие успяхте да преминете през тях , успяхте да се съхраните и да растете нагоре“. Това каза кметът на Пазарджик Петър Куленски и подчерта, че в лицето на община Пазарджик бизнесът трябва да вижда партньор. „Надявам се скоро на конструктивна работна среща да обсъдим мерки и конкретни идеи, които можем да предприемем заедно, така че да се вдигне нивото на бизнеса тук, да се създадат нови и по-добре платени работни места, защото хората на Пазарджик го заслужават“, каза още Петър Куленски.
Водещият тържествената церемония снощи г-н Нишан Бъздигян пожела на младите предприемачи, които присъстваха на награждаването на Предприемач на годината, да имат амбиция и хъс да сбъдват мечтите си, да успяват в начинанията си, така че Пазарджик да става все по-добър за живеене град.  


Dostypno Za Vas