190220241.jpg
На едноименния площад в град пазарджик пред паметника стотици хора склониха главата, за да почетат 151 години от гибелта на Васил Левски.
Венци и цветя поднесоха областният управител Валентина Катйзова, кметът на общината Петър Кулински, председателят на общински съвет Пазарджик Найден Шопов и общински съветници, представители на институции, на българската православна църква, на военно-патриотични организации, на политически партии, много ученици, фен клуб "Левски" Пазарджик.
Поклонението, посветено на 151 години от гибелта на Апостола, се организира от Община Пазарджик и Общински комитет „Васил Левски”. То започна с панихида в памет на Апостола, отслужена в катедралната църква "Света Богородица"а след това шествието премина по бул. „България“ до площад „Васил Левски“ в областния град. В шествието взеха участие и младите гвардейци, които внесоха допълнителен колорит и тържественост по време на програмата, представена от учениците от НУ“ Васил Левски“. Особено вълнуващо бе рецитирането на стихотворението "Обесването на Васил Левски", което спонтанно всички ученици на площада произнесоха в тон с момчето на микрофона.
За първи път през тази година Начално училище “Васил Левски” организира и възпоменателно факелно шествие в памет на Апостола на свободата. В него се включиха всички учители, ученици, родители и представител на група от ОУ „Христо Смирненски“.  


Dostypno Za Vas